הזמנות
0
אלי אקספרס
איביי
שיין
Outlet מותגים
TEMU
פחות מ-
פחות מ-₪5

מזמינים חבילה מחו"ל? כל מה שאתם צריכים לדעת על תשלום מכס (ואיך לעקוף אותו)

7 מרץ, 2019 • דקות קריאה: 6
אם מצאת טעות או שגיאת דפוס בכתבה זו, אפשר לשלוח לנו אי מייל אי מייל

הזמנות מהאינטרנט הן דבר נהדר שכולנו כבר עושים על בסיס יומיומי. לצערינו, יש מכשול אחד קטן שמפריע לנו להתפרע באמת ברכישות שלנו: שערי מכס מאיימים.

כולנו חוששים שנקבל את ההודעה המאיימת שהמשלוח שלנו נעצר במכס ועלינו לשחרר אותו (באמצעות תשלום, אלא מה), אבל מה זה בכלל אומר כשהמשלוח נעצר במכס? כמה אנחנו אמורים לשלם, והאם אפשר למנוע את זה מראש? כל הפרטים כאן >>

לממהרים – הפתרון נקרא מגן מכס ואפשר לגלות כאן איך לבטח בעזרתו את ההזמנות שלך ולהפסיק לשלם מכס.

  1. הגדרות למסי מכס
  2. מתי (וכמה) משלמים מסי מכס?
  3. מגן מכס

shipment

לעשות סדר ב מכס – מע"מ, אגרת רשומון ומכס – מה זה אומר?

כדי להבין מתי אתם עשויים לשלם מסי מכס, למה ומה זה בכלל אומר, כדאי להכיר את ההגדרות הבאות:

מע"מ – מע"מ – או מס ערך מוסף – הוא מס שאנו משלמים על כל מוצר שאנו צורכים בארץ. שיעור המס היום הוא 17% מערך המוצר. אם אנחנו מזמינים מוצר מחו"ל, עלינו לשלם מע"מ של 17% על מוצרים שמחירם גבוה מ-75$.

אגרת רשומון – החבילה שלכם נתפסה במכס? כדי לשחרר אותה יש להפיק טופס, ועל הפקת הטופס יש לשלם אגרה. האגרה הזו תעלה לכם בין 30 ל-90 שקלים.

עלות שחרור – גם על השחרור עצמו, בפועל, יש לשלם. פעולת שחרור המוצר מהמכס תעלה לכם בין 60 ל-300 שקלים, תלוי במסלול השחרור: מסלול קולקטיבי, דרכו עוברות רוב החבילות שערכן עד אלף דולר, ומסלול פרטני, דרכו עוברות חבילות שערכן גבוה או  חבילות הדורשות אישורים מסוימים.

מכס – המילה מכס מתייחסת למס המוטל על היבוא עצמו, כאשר מדובר על מוצרים יקרים יחסית (שערכם עולה על 500 דולר). המכס אותו תשלמו משתנה ממוצר למוצר, תלוי בקטגוריה ובמחירו. כך, על פרטי לבוש וקונסולות משחק תשלמו 12% מכס ועל מוצרי קוסמטיקה תשלמו 14% מכס. למכס, אם תהיתם, שתי מטרות עיקריות: הראשונה היא לגייס כספים לממשלה (כי למה לא?), השנייה היא לצמצם את היקף היבוא ולעודד תעשייה מקומית.

מס קנייה – מס נוסף שכדאי להכיר הוא מס קנייה. זהו מס שמוטל ספציפית על מוצרים מקטגוריות מסוימות, והוא כולל מוצרי אלקטרוניקה כמו טלוויזיות, רמקולים ומיקרופונים, מוצרי טבק, מוצרי אלכוהול, רכבים ממונעים ועוד. מס הקניה משתנה בהתאם לסוג המוצר, ונע בין 17% ל-35% ממחיר הרכישה.

 

אז מתי אני משלם מיסים, ואילו?

עכשיו כשאנחנו מכירים את כל ההגדרות, הגיע הזמן להכנס לתכל'ס: מתי אני עשוי לשם מיסים?

  1. משלוח עד 75$ – אם רכשתם מוצרים עד סכום של 75$, ואלו לא מוצר טבק או משקאות אלכוהוליים, אתם פטורים מכל מסי המכס בשאר הם, ויכולים להמשיך בחייכם ללא דאגה.
  2. משלוח בין 75-500$ – מתחיל להיות יקר: אם רכשתם משלוח ששוויו גובה מ-75 אך נמוך מ-500, אתם פטורים מתשלום מכס אך עליכם לשלם מע"מ. במידה והמוצר נכנס לקטגוריה המחייבת במס קניה, תהיו מחויבים גם בו. זאת בנוסף לעלות שחרור ואגרת הרשומון (זוכרים?)
  3. משלוח בין 500-1,000$ – אם הזמנתם חבילה בשווי של למעלה מ-500$ אתם נכנסים כבר לאזור מסוכן שכולל תשלום של מע"מ, מס קניה (אם חל), מכס, וכן עלות שחרור ואגרת רשומון. המס מחושב לפי ערך המוצר, בתוספת דמי המשלוח והביטוח (אם קיים). אאוץ' בכיס, בקיצור.
  4. משלוח שערכו למעלה מ-1000$ – אם פיזרתם בגדול, כלומר בסכום שעולה על 1,000$ (או לחילופין רכשתם מוצרי טבק או אלכוהול), אתם נחשבים בעיני שערי המכס כיבואנים. זה אומר שעליכם לשלם מע"מ, מכס ומס קנייה (במידה וחל) כפי שמשלם יבואן מקצועי.

מתלבטים האם להזמין משלוח מסוים? כדי לחשב כמה אתם עשויים לשלם במידה והמשלוח יעשה עצירה במכס, אתם מוזמנים להשתמש במחשבון מכס

הדרך להתחמק ממכס: מגן מכס

כדי להימנע מתשלומים גבוהים במכס (וכך בעצם לפספס את כל החיסכון שברכישה באינטרנט, ואף לשלם אקסטרה), כדאי להיות מוכנים מראש ולהשיג מגן מכס, הדרך הטובה ביותר להימנע מתשלומי המכס. בתמורה לעמלה מסוימת – המשתנה ממוצר למוצר, בהתאם לקטגוריה ולמחיר – תהיו מוגנים מפני תשלום מכס בעת הגעת המשלוח לארץ.

איך זה עובד?

בכל קנייה בזיפי מוענק לכם שירות מגן מכס בצורה אוטומטית. במידה והמשלוח נעצר לבדיקה אצל הרשויות בשדה התעופה בישראל, שלמו עבור שחרור החבילה ושלחו את הקבלות לזיפי, למייל [email protected] ותקבלו החזר כספי מלא של מסי המכס ששילמתם, בין אם זה עלות שחרור, מע"מ, אגרת רשומון, מס קנייה או מכס, בכל עלות שהיא.

מגן מכס נותן לכם ראש שקט וידיעה שלא משנה אילו תלאות יעבור המשלוח שלכם – לא תשלמו שקל מעבר למחיר המוצר!  

 

כתבות נוספות