הזמנות
0
אלי אקספרס
איביי
שיין
Outlet מותגים
TEMU
פחות מ-
פחות מ-₪5

לפי המלצת משרד הבריאות: איך להתמודד עם וירוס קורונה ושאר נגיפים עונתיים

8 מרץ, 2020 • דקות קריאה: 12
אם מצאת טעות או שגיאת דפוס בכתבה זו, אפשר לשלוח לנו אי מייל אי מייל

אם ראית חדשות בחודש האחרון, לא יכולת לברוח מהידיעות על התפרצות וירוס הקורונה. נראה שהנגיף העונתי שהתחיל בסוף 2019 הגיע כבר לכל מקום בעולם, כולל לישראל, ומביא איתו בהלה חסרת תקדים. למרות זאת, קשה למצוא במהדורות החדשות השונות הסברים ברורים על איך להתחסן נגד קורונה, ואיך להימנע בכלל מהידבקות במחלות העונתיות שפוקדות אותנו. המדריך הבא נועד לענות על השאלה הזאת.

בתקופה הזו של השנה העונות מתחלפות, והימים מתערבבים בין מזג אויר חם ויבש לבין קר וגשום. השינויים האלו יכולים להביא לצינונים קלים ולתסמינים של שפעת עונתית רגילה. למרבה הצער, חוסר הידיעה הגדול אודות וירוס הקורונה גורם לכך שגם התקררות קלה יכולה להידמות לנגיף חמור יותר.

במדריך הבא נמליץ על דרכים להפסיק לחלוטין את ההתקררות, ונסביר על אסטרטגיות כיצד לחזק את המערכת החיסונית של הגוף כדי לפעול נגד כל סוג של וירוס עונתי.

  1. במה שונה וירוס קורונה מווירוסים אחרים ואיך אפשר להתמודד איתו
  2. התמודדות לפני הידבקות
    2.1 דרכים לחיזוק המערכת החיסונית
    2.2 דרכים לזיהוי אנשים חולים בסביבתך
  3.  מה לעשות כדי לא להידבק
       3.1 ילדים
       3.2 מתבגרים
       3.3 בוגרים
       3.4 מבוגרים
  4. לסיום – חשוב לזכור 

במה שונה וירוס הקורונה מווירוסים אחרים ואיך אפשר להתמודד איתו

למרות שמשרד הבריאות מכיר כבר מספר שנים את הקורונה, הגלגול האחרון של הווירוס נחשב למטריד ובעל פוטנציאל סיכון גבוה. יש לכך כמה סיבות:

  1. קשה לזהות את הווירוס בין שאר הנגיפים העונתיים – הקורונה דומה בתסמינים שלו למחלות אחרות רבות, גם ממשפחת הווירוסים אליה הוא משתייך, וגם למחלות עונתיות קלות כמו שפעת והתקררות רגילה.
  2. המחלה מחריפה במהירות משלב הופעת התסמינים הראשונים.
  3. בנוסף, וזו כנראה הסיבה הבולטת מכל – אין תרופה אחת ברורה שמיועדת לטיפול בווירוס הקורונה. במקום זאת, נראה שהטיפולים הכי יעילים נגד הקורונה זהים לטיפולים בווירוסים העונתיים האחרים.

בגלל אלו, מרבית ההמלצות של משרד הבריאות מדברות על דרכים להימנעות, כמו שמירה על נקיון אישי גבוה ועל התרחקות מאיזורי התקהלות של אנשים רבים. במדריך הבא נציע אסטרטגיה להתמודדות יעילה עם הווירוס. גם לבריאים שרוצים להקדים תרופה למכה, גם לאלו שתוהים אם הם נדבקו וגם לאלו שנשלחו לבידוד. נציע רק חומרים מוכחים ודרכי פעולה שהראו כבר יעילות בטיפול נגד המחלה. 

מה עושים כדי לא להידבק

בעזרת הטיפים הבאים יהיה לך ראש שקט יותר מפני הידבקות. הטיפ הראשון שלנו אליך הוא לקרוא על הקורונה בעיקר באתר משרד הבריאות ולא בערוצי החדשות המרכזיים. זאת משום שערוצי החדשות תמיד יעדיפו לנפח את חומרת המצב כדי לגרום לאנשים להקשיב להם. למשרד הבריאות אין הטייה כזאת וכל מה שהוא מעוניין זה שתהיו מוגנים ובטוחים.

אם החדשות בערוצים השונים מדאיגות אותך, וכבר שמת לב שהחברים שלך לעבודה נשארים בבית או לא שולחים את ילדיהם לבית הספר, יש מה לעשות. לפעמים – הפחד לחלות חזק הרבה יותר מהנגיף עצמו. מומחים כבר גילו שחרדה ודאגה מחלישים את המערכת החיסונית. זאת משום שהם תובעים מן הגוף מאמץ ועבודה נוספים, שלא מאפשרים לו להילחם בנגיפים בעצמו.

איך לחזק את המערכת החיסונית נגד וירוסים

כדי שהגוף שלך יהיה ערוך למלחמה בווירוסים סביבו, מומלץ להכין אותו בעזרת חיזוק למערכת החיסונית. כשהמערכת החיסונית עובדת כמו שצריך, הגוף יכול להתמודד היטב מול הידבקות. בגלל שפע הווירוסים החדשים שמגיעים בכל שנה, מומלץ גם לאנשים בריאים להצטייד בתוספת טבעית שמגבירה את פעילות המערכת החיסונית של הגוף. תוספים צמחיים שהוכחו כיעילים בהגברת פעילות הכוח של הגוף לחסן את עצמו כוללים: אומגה 3, סמבוק, כורכומין ותרופות מבוססות שום וג'ינג'ר.

פתרון מוכח להימנעות ממחלות עונתיות – כדאי לקחת כמוסה אחת של אומגה 3 מדי יום לכוס המשקה 

לילדים  מומלץ להוסיף כף אחת של סירופ טעים מסמבוק טבעי שכבר הוכח כחומר מחזק מערכת חיסונית

 

איך לזהות מי בסביבתך חולה או עם חום

אחת הבעיות של התמודדות מול וירוס הקורונה היא הפחד שהוא יוצר מפני הסביבה הקרובה. כל שיעול תמים, כל התעטשות, יכולים לגרום בהלה מיותרת. במדינות בהם יש סבירות גבוהה יותר להופעה של הנגיף כבר הבינו שהדרך להמשיך לחיות בלי דאגה תמידית היא בעזרת כלים לזיהוי חום בן רגע. מדחומים רגילים, מכספית ואפילו אלו הדיגיטליים שהתרגלנו אליהם, יכולים לא להתאים למשימה. דבר ראשון, הם מחייבים קרבה גופנית גדולה אל אנשים שיכול להיות נשא של נגיף. דבר שני, הם לרוב איטיים מדי ואנו זקוקים לזיהוי מהיר. לכן, כדאי להיעזר במדחומי אינפרה אדום

בעזרת מדחום אינפרה-אדום אפשר למדוד טמפרטורה מרחוק, בלי להתקרב לטווח הדבקה

עכשיו נראה מה כדאי לכל שכבת גיל לעשות כדי להתמודד עם החשש מהדבקות בוירוס.

מה לעשות כדי לא להידבק

כאמור, כדאי להקשיב להוראות של משרד הבריאות. כאשר יוצאים החוצה, כדאי להימנע מהתקהלות בקבוצות גדולות של אנשים. מה בכל זאת עושים אם חייבים לנסוע בתחבורה ציבורית, לנוע במקומות בחוץ שיש בהם ריכוז גדול של אנשים? כאן נעזור במציאת פתרונות כדי לא להידבק ולהרגיש בטוחים גם בחוץ בסביבת אנשים רבים:

פתרונות לילדים

כרגע נראה שילדים אינם בין הקבוצות שנמצאות בסיכון מיוחד להידבקות במחלה. למרות זאת, ילדים מסתובבים במהלך השגרה היומיומית שלהם בין רבים מבני גילם, בבית הספר ומחוצה לו. כדי לעזור לילדך להיות מחוסן מפני הידבקות, כדאי להשתמש בנוסף לתוספים שהמלצנו עליהם קודם גם בחטיף בריאות ייעודי למערכת החיסונית. חטיפים כאלו יכולים להגיע בצורה של סוכריות גומי טעימות.

 

המלצה נוספת של משרד הבריאות היא לשטוף את הידיים באופן קבוע כדי להסיר מהם את שכבת החיידקים שהצטברו בהם. אם בביתכם ילדים קטנים מכדי להישמע להוראה הזו, אולי פתרון טוב עבורם יהיה כפפות שמותאמות לטלפון מגע. כפפות כאלו הן דקות אך שומרות ומגנות על הידיים מהצטברות של חיידקים מבחוץ – כך הילד אינו מעביר נגיפים מבחוץ על גבי העור והפנים. וטוב מכך – הן מאפשרות שימוש במכשירי טלפון סלולרי, כך שהם יוכלו לעדכן מה שלומם ולהמשיך להנות מן הסמארטפון ולהמשיך בחייהם הרגילים.

 

פתרונות למתבגרים

כמו הילדים הקטנים, גם מתבגרים אינם קבוצת הסיכון המרכזית של וירוס הקורונה. לעומת זאת, מתבגרים אינם חסינים לגמרי מחשיפה וגם הם נמצאים בקבוצות גדולות של בני גילם בשעות בית הספר. מתבגרים רבים כבר מתעניינים בחדשות ומתעדכנים בעצמם בנושא וירוס הקורונה. כדאי לעזור להם להיערך בצורה עצמאית להתמודד עם המחלה.

פתרון טוב לשמירה על ניקיון הידיים בכל שעות היום הוא ג'ל אלכוהולי שאפשר לקחת לכל מקום ומגיע במגוון של ריחות. ג'לים אלכוהוליים הם פתרון מהיר לניקיון ידיים גם כאשר אין גישה מיידית ליציאה לחדר שירותים, כמו בזמן שיעור בבית הספר או כאשר יש תור ארוך מדי. ג'לים אלכוהוליים פועלים כמחטאי ידיים והם עובדים במהירות, בלי צורך במגבת לייבוש או בכל תוסף אחר.

 

 

בוגרים

אפשרות נוספת לשמירה על היגיינה שמתבגרים יעדיפו היא מטליות אלכוהוליות לחיטוי של משטחים שהם באים עימם במגע. אפשרות זו מתאימה גם לאוכלוסייה הבוגרת, שהיא גם זאת שנמצאת בסיכון גדול יותר להדבקה.

כדי להימנע מהידבקות בצורה מוחלטת, מומלץ לאוכלוסייה הבוגרת להישמע להוראות ארגון הבריאות העולמי. ההנחיות מתרכזות בהישמרות מהידבקות ומהדבקת אחרים, על ידי שמירה על היגיינה בסביבה הקרובה. זאת אומרת: לא להשתעל החוצה אלא לתוך השרוול, או לשמור על המשטחים שבהם נגענו נקיים לאחר מכן. ומעל לכל לשטוף את הידיים בסבון לעתים תכופות. כל שטיפה צריכה להיות טובה, למשך לפחות 20 שניות. 

אוכלוסייה מבוגרת

משרד הבריאות המליץ על עוד דרכים כדי להתמודד עם וירוס הקורונה שכללו הישארות בבית ככל שאפשר. אנו יודעים שלא תמיד אפשר להישמע להוראה כזאת. למי שהתקהלות ונסיעה בתחבורה ציבורית הן שגרה יומיומית וחלק מהחיים, אנו ממליצים להשתמש במסיכה עבור הפנים. 

בחדשות כבר עסקו ביעילות של מסיכות שונות ומספר גורמים הציעו שמסיכות פשוטות (כמו מסיכות חדר ניתוח) אינן יעילות ואי אפשר לחבו אותן למשך טווח זמן ארוך. אנו מציעים לכן לבחור במסיכות רב פעמיות, שמצוידות במסנן פנימי ומחזיקות זמן רב. אין צורך להיזכר בימי מלחמת המפרץ ולחשוב על מסיכות שמתעטפים בהם. כיום יש מסיכות נעימות שמסננות את האוויר היטב ועדיין מעוצבות בצורה שנעימה לחבישה ושומרת על מקום רב לשאר הפנים.

 

 

מילה לסיום – חשוב לזכור

כסיום חשוב לנו להזכיר. למרות מה שרואים בחדשות בערוצים השונים, המידע הנכון לגבי וירוס הקורונה נמצא אצל הרשויות הרשמיות. באתרים של ארגוני הבריאות בעולם ובישראל מתפרסמים נתונים מעודכנים שיכולים דווקא להרגיע את מי שחושש מן ההתפרצות של הווירוס באיזורו. בניגוד למה שרואים בערוצים השונים, הכוח של וירוס הקורונה אינו גדול כמו שחושבים, וזה סימן טוב. בעזרת התגוננות נכונה אפשר להיערך לקראת המחלה ולעבור אותה בשלום.

הדרכים שאנחנו מכירים כדי להתגונן מול המחלות העונתיות הרגילות הן עדיין צורות המניעה הטובות ביותר, גם מול וירוס הקורונה. כדי להקדים תרופה למכה – חשוב להיות ערוכים בצורה טובה. הישארו מוגנים ופעלו בחוכמה. אם אתם חוששים מהתפתחות הווירוס, השיגו לעצמכם הגנה מלאה כבר עכשיו ותהנו מביטחון ומבריאות מלאים.

כתבות נוספות